René Kural

René Kural er lektor og leder af forskningsenheden Activity- and Health-enhancing Physical Environments Network (APEN) på Kunstakademiets Skoler for Arkitektur, Design og Konservering.

Ved siden heraf er han selvstændig praktiserende arkitekt med René Kural Tegnestue. René Kurals forskningsinteresser ligger i synergien mellem det byggede miljø og sundhed med særlig fokus på spontan, fysisk aktivitet.

Baggrund

René er forfatter til ni bøger og har bidraget med et stort antal artikler om betydningen af byplanlægning, byrum, landskab og infrastruktur for kropskulturen i danske og internationale tidsskrifter, m.v. Han har optrådt som forelæser i Asien og hovedparten af nationerne i Europa og Norden – senest som gæsteprofessor på Tokyo Institute of Technology og i december 2013 på Tokyo University of Science (TUS). I 2013 modtog han den Olympiske Komités (IOC/IAKS) bronze for Herning Fodboldeksperimentarium i samarbejde med GBH Landskab.  

René er meget engageret i at sikre, at hans arbejde fremmer ”det gode liv” gennem påvirkning af dansk byplanlægning, og har til dette formål været involveret i forsknings-, formidlings-, rådgivnings og udviklingsopgaver for danske og udenlandske kommuner, arkitekttegnestuer, styrelser og fonde.

 

René Kural besidder en række faglige ombud og hverv og er bl.a. det danske medlem i Union Internationale des Architectes (UIA), Sports and Leisure Group, reviewer for Scandinavian Journal of Medicine and Science in Sports, fungerende fagdommer i arkitektkonkurrencer, censor ved ph.d.-afhandlinger i ind- og udland, medlem af bestyrelsen for Christianshavn Gymnasium samt tidligere medlem af Idrættens Tænketank i Københavns Kommune og censorkorpset for universitetsuddannelserne i idræt.

Rolle i APEN

René er daglig leder af forskningsenheden Activity- and Health-enhancing Physical 
Environments Network (APEN).

Hent CV

Til toppen